BUTTONS parachute adoptie militaire dienst duiken sportkeuringen algemeen werken met ademlucht nogepa vervuilde grond Alcohol en drugs tankervaart taxikeuringen medibus rijbewijs cde zeevaart binnenvaart cruisschepen verzekeringskeuringen rijbewijs abe  

Rijbewijs ABE

Vanaf het zeventigste jaar vindt bij iedere vernieuwing van het rijbewijs een medische keuring plaats. Deze regelmatige keuring is bedoeld om ook ouderen veilig en verantwoord aan het verkeer deel te laten nemen. De keuring vindt elke vijf jaar plaats en is verplicht. Vanaf het zeventigste jaar heeft u voor de aanvraag van het rijbewijs altijd een verklaring van geschiktheid nodig. Het CBR verstrekt dit document, en is verkrijgbaar voor ongeveer € 23,00 bij het gemeentehuis of deelgemeente.

De Medische Keuring

Bij de medische keuring beoordeelt de keuringsarts uw algemene lichamelijke en geestelijke conditie en het functioneren van uw armen, benen en wervelkolom. Uw bloeddruk zal worden gemeten en uw urine zal worden gecontroleerd. Uw gezichtsscherpte wordt opgenomen zonder en eventueel met bril/contactlenzen. Bent u bekend met suikerziekte dan moet een extra formulier meegestuurd worden wat U onder aan deze pagina kunt downloaden.

U dient daarom naar de keuring mee te brengen:

- De eigenverklaring van het gemeentehuis
- Medicatie die u gebruikt
- Uw rijbewijs of een ander identiteitsbewijs
- Een plastic potje (eventueel verkrijgbaar bij apotheek & drogist) met verse urine
- Het formulier “Suikerziekte” indien U daar medicijnen voor gebruikt.

Kosten

Het formulier voor de Eigen verklaring met het Geneeskundig verslag is te koop bij de gemeenten en het CBR voor ongeveer € 20,00.

Zie de tarieven voor de actuele tarieven. Klik hier voor de tarieven.

Formulier Suikerziekte

Zie ook www.cbr.nl


VOOR KEURING OP LOKATIE OF PRAKTIJK BEL: 06 30744465